7ο Δημοτικό Πύργου

Διατροφή

ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ PROJECT (ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ).

 

Σχέδιο εργασίας «Τρώω υγιεινά»

Υπεύθυνοι προγράμματος : Πολυζώη Ευτυχία και Μποσκίνη Αναστασία.

Τάξη Β1-Β2

Σχ. Έτος : 2013-2014

 

Γιατί αναλάβαμε αυτό το πρόγραμμα:

Παρατηρήσαμε στο διάλειμμα ότι τα παιδιά επέλεγαν για κολατσιό ανθυγιεινές τροφές. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να τους δώσουμε μια σωστή κατεύθυνση πάνω  στη σωστή διατροφή, ώστε να επιλέγουν υγιεινότερο κολατσιό.

 

Ποιος είναι ο γενικός σκοπός

Κατανόηση της σημασίας της σωστής διατροφής για τον οργανισμό του ανθρώπου, και ιδιαίτερα της μεσογειακής διατροφής.

 

Στόχοι

-Απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών.

-Καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και υπευθυνότητας των μαθητών.

-Εμπλοκή μαθητών σε βιωματικές δραστηριότητες. 

 

 

Διασύνδεση με τα μαθήματα

 

Επισκέψεις

Σε κοντινό ελαιοτριβείο, συσκευαστήριο πορτοκαλιών, φούρνο και παραδοσιακό νερόμυλο στους Μύλους Κυπαρισσίας. Επίσης, το σχολείο μας επισκέφθηκε η Διατροφολόγος κ. Μαρία Χριστακοπούλου.

 

Αξιολόγηση

Η αξιολόγηση γίνεται σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του προγράμματος  καθώς και στα διαλείμματα ενημέρωσης και ανατροφοδότησης.

 

Συνεργάτες

Παναγιωτοπούλου Βασιλική, Βρόντος Γεώργιος, Γκιντζίρης Γεώργιος, Γκιούρα Σουλτάνα.

 

Εφαρμογή προγράμματος

Με το θέμα θα ασχοληθούμε τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο κατά τη διάρκεια της ευέλικτης ζώνης και της αισθητικής αγωγής.