7ο Δημοτικό Πύργου

Εκδηλώσεις

Ιστολόγιο Εκδηλώσεων που διοργάνωσε ή συμμετείχε το σχολείο μας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρόγραμμα Στ τάξης για τη διατροφή

Επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Στις 16 Μαΐου επισκευθήκαμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τον κόσμο των βιβλίων. Εκεί μας περίμενε η υπεύθυνη ξεναγήσεων της βιβλιοθήκης κ .Λαμπίρη Ελένη. Ανέφερε στα παιδιά ότι πρόκειται για μια από τις παλαιότερες βιβλιοθήκες της Ελλάδας, με πλούσια συλλογή βιβλίων, περιοδικών και τοπικών εφημερίδων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν τόσο παλιά όσο και νέα βιβλία, να ανακαλύψουν τον τόπο τους μέσα από άρθρα και εικόνες παλαιότερων εκδόσεων εφημερίδων αλλά και να μάθουν να αναζητούν οι ίδιοι το βιβλίο που τους ενδιαφέρει. 

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και πολλοί μαθητές δήλωσαν ότι θα γίνουν άμεσα μέλη της. Σημειώθηκε ότι στο ισόγειο λειτουργεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στην οποία υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές μέσω των οποίων μπορεί να γίνει ανάγνωση ψηφιακών βιβλιών.

Τέλος, στο τμήμα παιδικού βιβλίου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν και να ασχοληθούν με δημιουργικές εργασίες.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Νέους και Παιδιά

Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, επισκέφθηκε το σχολείο μας η Ομάδα Τέχνης ?Πάροδος?. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες με τη συμμετοχή των παιδιών της Στ΄ Τάξης. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν ενεργά μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, το τραγούδι και τη θεατρική έκφραση σε μικρής διάρκειας θεατρικές πράξεις. Η ομάδα ?Πάροδος? παρουσίασε στα παιδιά με παραστασιακή μορφή κείμενα Ελλήνων Συγγραφέων.