7ο Δημοτικό Πύργου

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Προγράμματα Εκπαίδευσης

“Offering our students a "digital, health- related educational path"

 erasmus etwinning    logotypo

 Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Φεβρουάριο του 2021 το σχολείο μας συμμετείχε  στο πρόγραμμα Erasmus+ “Offering our students a "digital, health- related educational path"σε συνεργασία με τα σχολεία I.C.S. Bosco  Benedetto XIII Gravina Poggiorsini  της Ιταλίας και το Volksschule Grobming της Αυστρίας που ήταν και η συντονίστρια χώρα.

Διαβάστε περισσότερα: “Offering our students a "digital, health- related educational path"

"Ημερολόγιο του 2021 στα ΓΑΛΛΙΚΑ!"

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια σας παρουσιάζουμε το ημερολόγιο της νέας χρονιάς, φτιαγμένο εξ΄ολοκλήρου από τους μαθητές των 2 τμημάτων Γαλλικών της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας.

Οι μαθητές, μετά από οδηγίες που δόθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών τους μαθημάτων, φιλοτέχνησαν τους μήνες και τις εποχές του 2021, προκειμένου να συνθέσουν ως εργασία, το κάθε τμήμα ξεχωριστά, το δικό του ημερολόγιο της χρονιάς στα ΓΑΛΛΙΚΑ! Στη συνέχεια η πρωτότυπη αυτή δουλειά των μαθητών μας ψηφιοποιήθηκε και τη βλέπετε παρακάτω.

Ένα μεγάλο μπράβο, αξίζει σε όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν στη δράση αυτή, τόσο για την καλλιτεχνική τους δημιουργία, όσο και για την αξιοσημείωτη επίδοσή τους στη γαλλική γλώσσα.

Θερμές ευχαριστίες στους συναδέλφους, που βοήθησαν στη δράση αυτή και στην ψηφιοποίηση των ημερολογίων του ΣΤ1΄και του ΣΤ2΄.

Διαβάστε περισσότερα: "Ημερολόγιο του 2021 στα ΓΑΛΛΙΚΑ!"

Erasmus+

1.jpg   ?Here We Come!?    Erasmus + KA2 2016-2018

   Στις 02/09/2016 λάβαμε την έγκριση για συμμετοχή στο πρόγραμμα KA2 Erasmus+ με τον τίτλο ?Here We Come!?  το οποίο αφορά τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας στην πρώιμη παιδική ηλικία. Στη διάρκεια του προγράμματος χρησιμοποιήθηκε μια καινοτόμος μέθοδος η οποία ονομάστηκε ININPRO (InitialInterlingualProject) και εισήχθηκε από τη συντονίστρια του προγράμματος Ildiko Jaro. Η μέθοδος αυτή βασίζεται στη συλλογή λέξεων  κατανοητές  στους μαθητές που προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα, είτε γιατί οι λέξεις αυτές είναι διεθνείς ( supermarket, pizza, zebra?) είτε γιατί έχουν την ίδια ρίζα με τη γλώσσα προέλευσης όπως για παράδειγμα: κομήτης?comet-English-?kometa-Lithuanian, τίγρης?tiger-English-?tigras-Lithuanian.

περισσότεραErasmus+