7ο Δημοτικό Πύργου

Γνωρίζω τον κλασσικό αθλητισμό μέσα από τους Ολυμπιακούς αγώνες του χθες και του σήμερα

Υπεύθυνοι Προγράμματος οι Κ.Φ.Α του σχολείου μας Μπούκη Νικολέττα και Στεφανίδης Νικόλαος. Πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Δ? Τάξης του σχολείου μας.

Συνεργάτες είναι οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων κα. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ και κα. ΚΑΡΑΪΛΑΝΗ ? ΜΠΟΥΓΑ ΑΙΜΙΛΙΑ καθώς επίσης η καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου Παβίτσου Παναγιώτα.

Εξωτερικός συνεργάτης ο προπονητής της ομάδας στίβου Γ.Σ Απόλλων Πύργου  κ. Καίσαρης Διονύσιος  και ο μαραθωνοδρόμος κ. Πολιάς Νικόλαος.

Σκοποί και στόχοι του προγράμματος είναι:

  •          ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΝ                    ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ
  •          ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ
  •          ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ              ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
  •          ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΉΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ          ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ (ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ)
  •          ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΘΕΛΗΣΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ,          ΕΠΙΜΟΝΗ, ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ                ΝΙΚΗ (ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ)
  •          ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ                        ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ            ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ (ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ)
  •          ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ                  ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ                          ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  •          ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ                ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ                ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το πρόγραμμα διεξήχθη με την μέθοδο Project. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν εργασίες, υλικό για τις οποίες αναζήτησαν στο διαδίκτυο.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και γνωριμία με τον χώρο όπου ξεκίνησε ο Αθλητισμός ? Ολυμπισμός και με τα κυριότερα μνημεία.

Επίσης διεξήχθη παρουσίαση -  ομιλία στο χώρο του σχολείου μας από τον μαραθωνοδρόμο κ Πολιά Νικόλαο για θέματα κλασσικού αθλητισμού και του Μαραθωνίου.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τεχνικές των αγωνισμάτων του Στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου από αθλητές του σωματείου.

 Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τους οι ομάδες τις παρουσιάστηκαν στην αίθουσα προβολών του σχολείου ενώπιων των συμμαθητών τους και άλλων μαθητών.

Οι μαθητές έκαναν και παρουσίασαν τις εξής εργασίες: