7ο Δημοτικό Πύργου

Γνωριμία με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Υπεύθυνοι προγράμματος: Ψαθά Πασχαλίνα, Γιαννάρου Χρυσή

Με αφορμή το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ??Μες  στο μουσείο σελ.47-55??το μάθημα των μαθηματικών ??Γνωρίζω καλά τα γεωμετρικά μοτίβα σελ.46-47?? και το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος ??Στο λαογραφικό μουσείο σελ.126-127??, ??Τα παλιά αντικείμενα διηγούνται σελ.128-129?? θελήσαμε  οι μαθητές να γνωρίσουν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και να ενημερωθούν για την εξέχουσα θέση που κατείχε η περιοχή μας στην Αρχαία Ελλάδα.

Για το σκοπό αυτό μοιράστηκε έντυπο υλικό στους μαθητές με πληροφορίες για το Αρχαιολογικό Μουσείο. Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο σχετικό με το μουσείο ώστε να γνωρίσουν την ιστορία των σπουδαιότερων εκθεμάτων.

Στόχοι μας ήταν: Να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία του μουσείου, πότε ιδρύθηκε και από ποιους. Ποιά εκθέματα  φιλοξενεί, πόσες αίθουσες έχει και πως είναι τοποθετημένα τα ευρήματα στις αίθουσες. Να γνωρίσουν τις περίφημες γλυπτικές  συνθέσεις των αετωμάτων του Ναού του Δία, τη Νίκη του Παιωνίου και τον Ερμή του Πραξιτέλη.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η μετάβασή μας στην Αρχαία Ολυμπία έγινε με τρένο ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά την ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας. Στο μουσείο μας περίμενε η αρχαιολόγος ,η οποία μας έδωσε πληροφορίες για όλα τα εκθέματα. Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά όλα τα ευρήματα για τα οποία είχαμε μιλήσει. Έμειναν κατενθουσιασμένα .Την άλλη ημέρα στο σχολείο ζωγραφίσανε και γράψανε στις εντυπώσεις τους.