7ο Δημοτικό Πύργου

Έκθεση Γλυπτικής

Η αφορμή δόθηκε από τα παιδιά του Δ1&Δ3 συζητήσαμε για το πώς οργανώνουμε και στήνουμε μια έκθεση ,στη συνέχεια ακολούθησε και το Δ2. Συζητήσαμε για τους φορείς που εμπλέκονται σε μια έκθεση .Το ενδιαφέρων των παιδιών ήταν μεγάλο και   αποφασίσαμε να οργανώσουμε έκθεση γλυπτικής σε μια  αίθουσα του σχολείου .

Τα παιδιά δημιούργησαν αφίσες ,προσκλήσεις , πακετάρανε τα έργα τους τα τοποθέτησαν στους χώρους που είχαμε διαμορφώσει και όλα ήταν έτοιμα για τα εγκαίνια της έκθεσης .Από την έκθεση πέρασε όλο το σχολείο ανά τμήμα σχολιάζοντας τα έργα που είχαν κάνει οι ίδιοι και οι άλλες τάξεις .

Σκοπός της έκθεσης η παρατήρηση και η περιγραφή των έργων που εκτίθενται, αναφορά σε άλλους τύπους εκθέσεων. Να γνωρίσουν τις ειδικότητες και τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στη λειτουργία ενός Μουσείου , Πινακοθήκης, Γλυπτοθήκης.  Να μάθουν ποιος φροντίζει τα έργα όταν παρουσιαστούν φθορές. Καταγραφή των Μουσείων που γνωρίζουν ,επίσης   το ρόλο και τη σημασία του Μουσείου  ή της Πινακοθήκης .

Τα παραπάνω συζητήθηκαν στην επίσκεψη τους και δόθηκαν ενδιαφέρουσες  απαντήσεις από τα παιδιά.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας να αναπτύξουν την ικανότητα επικοινωνίας σεβασμού  και συνεργασίας μεταξύ τους καθώς και γνώση για τον πολιτισμό και τη σημασία του μέσα από τις δικές τους δημιουργίες.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους του 7ου Δημοτικού Σχολείου για τη βοήθεια και τη συμμετοχή τους. 

 

Η εικαστικός ΠΕ08 Γκιούρα Σουλτάνα

12/5/2014